‘Droom je mee’ Kind in balans.

Wat maakt mediteren met kinderen zo belangrijk?

Vooral in deze onrustige periode is het opvallend dat veel kinderen zich zorgen maken. Bij zorgen maken is de aandacht vaak naar buiten gericht i.p.v. met de aandacht naar binnen te gaan. Hierdoor ligt de focus van het kind naar alles wat er om hen heen gebeurt. Dit kan weer zorgen voor concentratieproblemen, piekeren, boosheid, angst, innerlijke onrust etc.

Doel van de ‘Droommeditaties’ is om de focus weer naar binnen te laten gaan. Daar waar al onze kwaliteiten en talenten al aanwezig zijn. Een gevoel van ontspanning welke ze kunnen ervaren als een zachte wolk om hen heen. Dit tezamen met hun eigen ‘Droomfantasie’ waardoor er iets in hen zelf wordt geactiveerd en een gevoel van blijheid vrijkomt waar het kind zoveel recht op heeft. De lessen zijn ook zeker een aanrader voor hoog sensitieve kinderen (HSP).

Hoe werkt dit?

De kinderen gaan op een speelse manier mee op reis. Voor we de meditatie inzetten, zullen er ook fysieke bewegingen gedaan worden in de vorm van spel en hun eigen fantasie. Op deze manier kunnen de kinderen zich nog beter inleven in het ‘Droomverhaal’.

Er worden geleide meditaties gegeven. Dat wil zeggen dat er elke les aan een nieuw ‘droomverhaal’ wordt gewerkt, waardoor de kinderen nieuwsgierig, enthousiast en geïnspireerd blijven.

Het maakt voor de kinderen niet uit of ze met hun ogen open of dicht mediteren. Een kind is namelijk heel goed in staat om met ogen open te visualiseren. Dit kan het kind zelf goed aangeven.

De lessen worden gegeven door kindermeditatiedocent Astrid Waernes.

Leeftijd van 6 tot 12 jaar

‘Een feestje voor de kinderen, maar dan in stilte’.

Enthousiast? Kijk snel in onze agenda wanneer we starten