Astrid Waernes

De Magische Pas

Ben je weleens bang? Of word je soms gepest door anderen en weet je niet hoe je moet reageren? Heb je weleens het gevoel er niet bij te horen? Ben je snel boos? Dan is dit boek wat voor jou! Het is niet zomaar een boek, maar een boek met iets extra’s… een Magische pas.

Hoe werkt de Magische pas?

Door hem te gebruiken komen er op de pas allemaal leuke dingen te staan: mooie herinneringen, fijne gevoelens, hartenwensen of oplossingen voor problemen. Hoe meer je in dit boek leest hoe beter je begrijpt hoe het werkt. Wanneer het kind het dan moeilijk heeft, kan hij of zij de Magische pas gebruiken om weer in balans te komen. De kinderen kunnen hun Magische pas bij zich dragen, op een speciale plek bewaren of in het boek laten zitten. Zij kunnen ertegen praten, hem in hun handen houden of er gewoon naar kijken. Linksom of rechtsom helpt de Magische pas hen om in contact te treden met hun innerlijke stem.

De Magische pas is een persoonlijk hulpmiddel dat uitsluitend bedoeld is voor het kind van wie het boek is. Kinderen zijn net mensen. Evenals volwassenen lopen zij tegen problemen op of blijven zij met zorgen zitten. Volwassenen hebben dikwijls geleerd om over hun gevoelens te praten en problemen te benoemen. Voor kinderen is dat allemaal nog niet zo vanzelfsprekend. De Magische pas kan hen helpen om grip op hun emoties of vervelende gedachten te krijgen en om hierover bij zichzelf te rade te gaan. Maar ook voor ouders en verzorgers kan het boek van meerwaarde zijn. Er staan veel herkenbare dingen in, het bevat tips hoe je het best kunt reageren op de emoties van je kind en bij het voorlezen zijn de verhaaltjes bijgeschikt om met elkaar in gesprek te gaan.

Voor wie is de Magische pas bedoeld?

Op een magische manier overwinnen de hoofdpersoontjes in dit boek hun problemen, en maken zij gebruik van hun Magische pas. Lezers kunnen zich identificeren met de kinderen uit de verhaaltjes, leren hun eigen situatie begrijpen en worden zelf ook gestimuleerd om passende oplossingen te vinden.

“Deze bijzondere levenskrachtkaart, de Magische pas, kan de rest van jouw leven veranderen”.

Het helpt de kinderen zich te ontplooien tot schitterende wezens met zelfvertrouwen”.

ik wil dit boek