De magische kracht van Hoog gevoeligheid (HSP) voor kinderen

Wat is dat toch HSP? Ik ga het je uitleggen.
De afkorting betekent Hoog Sensitief Persoon. Een ander woord voor hoog sensitief is ook wel gevoelig. Het betekent dus dat je gevoeliger kan zijn dan andere mensen om je heen.

Waarom heb ik dat wel en anderen niet?
Je gevoeligheid ontstaat al bij je geboorte. Alleen ben je dan zo klein dan weet je dat natuurlijk nog niet. Je merkt het pas bij het ouder worden. Ik hoor vaak zeggen: ik voel mij anders dan andere mensen.
Let wel: HSP is geen diagnose, het is geen ziekte. Het is een staat van zijn.

Wat gebeurt er dan in mijn brein?
Het kan gebeuren dat je soms zoveel informatie tegelijk krijgt. Dit noemen we ook wel prikkels. Wat er dus bij jou gebeurt is dat je zoveel prikkels binnenkrijgt van geluiden, indrukken om je heen, welke jij moeilijk kan verwerken.

Zie het als een soort fabriek. Er zijn 3 transportbanden waarop computergames worden vervoerd. Deze komen alle drie uit en één bak om van daaruit verder vervoerd te worden. Dat is prima en alles gaat oké. Er is overzicht.

Wat gebeurt er als er 15 transportbanden zijn met dezelfde computergames en in precies dezelfde bak terechtkomen?
De bak raakt overvol en er moet hard gewerkt worden om de bak in balans te houden want anders loopt de bak over en vallen alle spellen ernaast, waar zij rustig blijven liggen tot ze verwerkt worden.

Begrijp je al een beetje wat er dus in het hoofd van jouw kind gebeurt?
Wat heeft jouw kind nodig om zichzelf beter te begrijpen?
D.m.v. rollenspellen, oefeningen, gesprekjes en opdrachten uit het werkboek leert uw kind
op een ontspannen manier de lasten om te buigen naar hun kwaliteiten.

Vooral in deze onrustige periode is het opvallend dat veel kinderen zich zorgen maken. Bij zorgen maken is de aandacht vaak naar buiten gericht i.p.v. met de aandacht naar binnen te gaan. Hierdoor ligt de focus van het kind naar alles wat er om hen heen gebeurt. Dit kan weer zorgen voor concentratieproblemen, piekeren, boosheid, angst, innerlijke onrust etc.

Doel van de ‘De Magische kracht van HSP’ is om de focus weer naar binnen te laten gaan. Daar waar al onze kwaliteiten en talenten al aanwezig zijn. Een gevoel van ontspanning en zelfreflectie welke ze kunnen ervaren als een zachte wolk om hen heen.

De lessen worden gegeven door Astrid Waernes

  • 6 lessen van 1 uur
  • Maximaal 6 kinderen per groep
  • incl. Werkboek

Datum

sep 18 2023 - okt 30 2023
Expired!

Tijd

15:30 - 16:30

Kosten

€109

Locatie

Purmerend